Katarina Danielsson

Jag är frilansande skribent och redaktör med bas i Skåne. Jag började skriva skönlitterärt som stillsam tonåring, sagor och historier som hamnade i skrivbordslådan men som blev min personliga ingång till berättandet.

I tjugoårsåldern fick jag lyckan att få en roman utgiven på Wahlström; Widstrand med den besynnerliga titeln ”Livet vinkar (som en Kurt)”, och den följdes av ytterligare en historia några år senare: ”En himmel för Elliott”.

Jag är stolt över mina böcker, men lika stolt för att jag lyckats ha med mig skrivandet som ett yrke i livet. För mig är det sann glädje att skriva i alla former, både de berättelser jag spinner själv men också de jag får berätta genom att intervjua spännande och fina människor, dessa möten inspirerar mig ofta till egna texter.

Det finns en trygg och vacker känsla i vetskapen om att historierna aldrig kan ta slut, de lever i varje människa, gammal som ung, liten som stor. Till och med efter att vi slutat vara, så andas de vidare.

Nya vägar som lockar till läsning följer jag med stort intresse och här ligger Snicks helt rätt i tiden. Som författare är det kreativt och utmanande att få skriva i manusform och jag ser fram emot att utveckla min dialog och förhoppningsvis skänka lite avkoppling till ”snicksare” på buss, tunnelbana eller i soffhörnan.

Linkedin