Kristina Suomela

Jag växte upp utanför Södertälje, men idag bor jag med min familj och katt i Schweiz vid den vackra Zürichsjön. Här jobbar jag som redovisningsekonom, men driver det egna förlaget Miramir Förlag vid sidan om.

Förlaget bildade jag när jag gav ut min första bok, ”Azoria – Rubinprinsessans återkomst” (2015). Eftersom det inte alls blev lyckad då jag inte hade någon aning om hur man skriver och publicerar böcker, började jag ett antal författarkurser hos Jorun Modén.

2017 kom jag ut med skräckromanen ”Karne – skriet från häxberget” i samarbete med Whip Media. Samarbetet med Whip Media har fortsatt och jag har gett ut den fristående fortsättningen på ”Karne”, ”Bakom väggens dörrar” samt “Inom cirkeln”, båda skräck och den nya utgåvan av ”Azoria” som fick namnet ”Azoria – Återkomsten” tillsammans med dem. Vi har även gett ut flera antologier som är resultaten av novelltävlingar.

Själv har jag också deltagit i flera novelltävlingar och finns med i flera förlags antologier. Noveller är otroligt kul att skriva och det gör jag gärna mellan varven som paus när jag skriver på en roman. Jag skriver helst skräck och fantasy, men jag bestämde mig även för att prova feelgood och i mars 2020 kom min roman ”Musikpensionatet” ut hos Saga Egmont.

Jag älskar att skriva, men även att hjälpa andra med sina manus. Det är en härlig känsla att se ett manus växa, både sitt eget och andras. Jag inspireras oftast av olika platser eller händelser. Ibland kommer bara en idé till mig eller så kan jag blanda in sådant som jag känner att jag vet en hel del om.

Med Snicks ser jag glädjen i att få vara med på ett projekt som utvecklas samt att jag ser möjligheter och förhoppningar om att få mer läsare och fler ska hitta mina böcker. Jag har en skrivarblogg på www.kristinasuomelabjorklund.com samt min förlag hemsida på www.miramir-forlag.com.

Webpage