Kristoffer Cras

I tidiga tjugoårsåldern började jag på en folkhögskola. Där fick vi i uppgift att skriva ett kortfilmsmanus. Samma natt gjorde jag ett försök och blev totalt hooked. Efter det har jag skrivit i stort sett dagligen. Det har blivit böcker, artiklar, poesi, film och det finns inga planer att dra ner på takten. Så det var aldrig någon stor plan eller barndomsdröm. Helt enkelt, jag fastnade på det en dag och har aldrig sett tillbaka.

Det börjar alltid med att jag intresserar mig för olika ämnen eller karaktärer. När jag känner en intensiv känsla av att jag vill fördjupa mig i ett ämne så vet jag att det finns en historia att hämta där någonstans. Men den största inspirationskällan kommer alltid att vara frågan om varför vissa är rika och vissa fattiga. Klassperspektiven genomsyrar de flesta av mina historier på ett eller annat sätt.

Jag hämtar mycket inspiration från YouTube och andra internetforum. Så som intervjuer, föreläsningar och dokumentärer är det absolut viktigaste för att hitta inspiration, och information till historierna. Vad gäller annan konst inspireras jag mycket av de filmer jag föll för i min ungdom, så som: “Taxi Driver”, “Pulp Fiction” och ”Matrix”. Eller svenska arbetarpoeter som Sonja Åkesson och Abidaz

Jag har länge haft övertygelsen om att litteratur kommer flytta in i mobilen, på samma sätt som andra konstformer gjort. Snicks känns som ett väldigt intressant och välgjort forum för detta som jag tror kommer växa stort kommande åren. Det känns väldigt kul att få vara delaktig i denna resa.

Instagram