Michael Axelsson

Jag jobbar som manusförfattare och regissör. Jag har alltid haft ett stort behov av att berätta och skriva historier, och har egentligen aldrig vetat varför. Jag har alltid varit tvungen att skriva mina tankar och känslor. Under tonåren skrev jag musiktexter, även om jag inte kan sjunga eller spela något instrument.

Utan en riktig utbildning eller kunskap om hur man skriver samt regisserar film, bestämde jag mig för att börja regissera min första seriösa kortfilm inom drama, med etablerade och duktiga skådespelare. Det förändrade mitt liv. Jag blev förälskad i arbetet och visste att det var manusförfattare och regissör jag ville jobba med.

Jag reste till Norge för att packa fisk och tjäna pengar under ett halvår, och välkomnades med öppna armar av den norska filmindustrin som fanns där i den lilla intima byn. De tillät mig skriva och regissera flera kortfilmer, där jag även fick chansen att jobba med mina favoritskådespelare.

Har de senaste åren levt på att skriva, utveckla långfilmsmanus, och jobbat som dramaturg.

Jag är ett stort fan av koreanska filmer och inspireras allt som har med Stephen King att göra.

Jag läser även böcker som handlar om att skriva och berätta. Jag skriver själv på ett par egna böcker när jag har tid över. De är baserade på några av mina senaste kortfilmer. Jag utvecklar också mitt eget filmmanus som jag har tänkt ska bli min debut som långfilmsregissör.

Det jag gillar med Snicks är att de ger mig möjlighet att nå ut med historier som jag kanske aldrig hade skrivit eller som annars bara hade hamnat i byrålådan. Snicks är ett nytt och roligt sätt att läsa på!

Instagram