Sofia Dalén

Jag har alltid älskat att skriva och att använda det skrivna ordet för att skapa humor, igenkänning och en känsla hos läsaren. Noveller, satir och humoristiska texter om mina egna upplevelser är något jag alltid gillat att skriva. För ett par år sen skrev jag mycket opinionsbildande krönikor men någonstans har jag alltid känt mig mer dragen till det litterära.

Ända sedan jag lärde mig skriva har det fallit sig naturligt att berätta genom text. Kanske har jag alltid haft ett stort behov av att berätta och när jag märkte att det går att göra på så många sätt genom skrivande, blev det något som verkligen började intressera mig.

Inspirationen är svårt att sätta fingret på, men jag kan få inspiration när jag pratar med mina vänner. Det kan också komma när jag ser en kvinna på bussen som pratar i telefon. Då får jag en idé till en karaktär, ofta en humoristisk sådan. Ibland räcker det att jag kopplar bort det digitala bruset och lyssnar på musik. Ofta när jag duschar kommer många ideér till mig, jag antar det är för att jag då inte har massa distraktioner runt omkring. 

Det är svårt att säga vart mina inspirationskällor kommer ifrån, men jag älskar när en bok, film eller serie ger mig en speciell känsla. Om jag blir uppfylld av en stark känsla kan jag ta med mig den och få drivet att också vilja skapa liknande upplevelse hos den som läser mina texter, eller tittar på en av humorkaraktärerna jag skapat. Källor till mina senaste sådana upplevelser är musikalen “Hamilton”, sketchserien “Reuter & Skoog” och boken “Mordet på kommendören” av Haruki Murakami.

Jag ser stora möjligheter med Snicks! Det är en plattform som fångat en traditionell skapande-form i en ny tid. Sättet vi läser utvecklas OM vi ens läser. Jag tror Snicks kan tilltala en stor målgrupp genom att presentera spännande texter i telefonen eller läsplattan. För mig är det en så rolig utmaning, att sätta mina Twitter- och samtidigt humorkunskaper på prov för att skapa något indragande och roligt på samma gång, för en publik som förhoppningsvis får med sig en känsla när de läst något jag skrivit.

Instagram